top of page

21 вересня 2023 року

МНПК «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока» у рамках проведення виставки INPRODMASH & UPAKOVA-2023.

21 вересня 2023 р. здобувачі вищої освіти і викладачі кафедри технології м'яса і м'ясних продуктів та кафедри технології молока і молочних продуктів  Національного університету харчових технологій взяли участь у Міжнародній науково-практичні конференції «Сучасні тренди і перспективи в галузі переробки м’яса і молока», яка відбулася у рамках проведення виставки INPRODMASH & UPAKOVA-2023.

  Співорганізатори конференції – Василь Пасічний, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології м’яса і м’ясних продуктів і Галина Поліщук, доктор технічних наук, професор, завідувач кафедри технології молока і молочних продуктів − щиро привітали учасників і гостей, аудиторія яких була надзвичайно широка завдяки змішаному формату, в якому працювала конференція.

Під час пленарного засідання конференції були обговорені інновації та перспективи світового і вітчизняного ринків молочної і м’ясної галузей, нормативне регулювання внутрішнього та зовнішнього ринку перероблення продуктів тваринництва, тенденції у попиті на продукцію в умовах воєнного стану, актуальні технології та інновації м'ясо- та молокопереробної галузей, зокрема використання нетрадиційної сировини в технологіях харчових продуктів тощо.  

Зацікавлення аудиторії викликала доповідь нашої польської колеги, професорки Люблінського природничого університету Марти Томшинської-Млеко щодо функціональних аерованих гелів сироваткового протеїну. З апрофесорами Мартою Томшинською-Млеко і Станіславом Млеко колектив кафедри технології молока і молочних продуктів зв'язують багаторічна творча співпраця. Сподіваємося на подальші спільні наукові здобутки у сфері розробки інновацій в молочній промисловості.

Насиченими були доповіді проф. Галини Поліщук і здобувача освітнього ступеня «Доктор філософії» Вікторії Сапіги стосовно інновацій в галузі перероблення молока і виробництва морозива з нетрадиційної сировини.

Учасники конференції попрацювали надзвичайно продуктивно.  Закриваючи пленарне засідання проф. Галина Поліщук зазначила, що, незважаючи на нинішню складну соціально-економічну ситуацію в Україні,  сьогоднішня зустріч свідчить про те, що у нашої країни є майбутнє, зважаючи на нинішні здобутки наукових шкіл і талановитої молоді у сфері переробки молока і м'яса. Саме молоді науковці є тою рушійною силою, яка відновить нашу державу і дасть поштовх до подальшого розвитку молочної і м'ясної промисловості у повоєнні часи.

 

bottom of page