top of page

11 грудня 2023 р.

Лекція провідного світового спеціаліста, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France), Ростислава Макаренка

Наука є невід’ємною складовою професійної діяльності викладачів та професійної підготовки здобувачів, яка спрямована на формування і реалізацію творчих здібностей. Опановувати методологію дослідницької роботи, що передбачає формування здатності до планування і виконання наукового дослідження здобувачі можуть і за рахунок відвідування конференцій, семінарів, і в тому числі гостьових лекцій.

Скориставшись чудовою можливістю здобувачі кафедри технології молока і молочних продуктів освітнього ступеня бакалавр третього і четвертого курсів та освітньо-наукового ступеня доктор філософії першого курсу спеціальності 181 «Харчові технології» відвідали гостьову лекцію «Методи аналізу даних та їх роль у сучасних наукових дослідженнях», яку організувала кафедра харчової хімії.

Лектор, PhD is Genomics and Genetics, Institute Pasteur (Paris, France), провідний світовий спеціаліст Ростислав Макаренко провів цікаву та актуальну лекцію, висвітливши важливість застосування сучасних інструментів і методів для пошуку невидимих закономірностей і отримання важливої інформації. Адже, наука про дані – це міждисциплінарна область дослідження, яка має справу з величезними обсягами даних.

Отриманні знання здобувачі можуть застосувати під час реалізації освітніх програм «Харчові технології та інженерія», «Харчові технології» поєднуючи науку та навчання шляхом реалізації дослідницької складової в обов’язкові та вибіркові компоненти на прикладі таких дисциплін «Хімія та фізика молока і молочних продуктів», «Технології масла, молочних жирів та спредів», «Актуальні проблеми харчових технологій. Модуль 1», «Фаховий колоквіум», а також беручи участь в науковому гуртку «Молочна справа».

bottom of page