top of page

11.10.2022

Зустріч гаранта ОПП «Технології зберігання, консервування і переробки молока» зі здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти

Під час цієї зустрічі магістранти ознайомилися зі Стандартом вищої освіти України другого (магістерського) рівня спеціальності 181 Харчові технології, затвердженого та введеного в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 22.10.2020 р. № 1295, а також зі структурою та змістом ОПП «Технології зберігання, консервування і переробки молока».

Здобувачам вищої освіти було пояснено їх право на вибір освітніх компонент для більш повного задоволення їх освітніх і кваліфікаційних потреб та ефективного використання можливостей закладу вищої освіти.

Вибір дисциплін здобувачі здійснюватимуть із:

- загальноуніверситетського каталогу вибіркових дисциплін;

- каталогу спеціальності 181 «Харчові технології»;

- каталогу освітньої програми.

Також, у межах Тижня академічної доброчесності, який розпочався з 10 жовтня 2022 року,  гарант ОПП ознайомила магістрантів з Кодексом академічної етики НУХТ та повідомила, що з цього навчального року для усіх першокурсників ОС бакалавр, магістр та ОНС доктор філософіі започатковано підписання Декларації про дотримання академічної доброчесності здобувачем вищої освіти в Національному університеті харчових технологій  на спеціально підготовлених бланках. Підписання вказаних декларацій підсилить особисту відповідальність здобувачів вищої освіти щодо виконання  ними усіх вимог Кодексу академічної етики під час навчання.

Наприкінці зустрічі гарант ОПП проф. Галина Поліщук повідомила, що для підсилення питань академічної доброчесності для здобувачів ВО започатковано семінар «Академічна доброчесність в європейському освітньому і науковому просторах: багатовимірна імерсивна модель». Участь у семінарі після успішного проходження може бути зарахована як вибіркова дисципліна із загальноуніверситетського каталогу вибіркових дисциплін обсягом 5 кредитів.

bottom of page