top of page

1 вересня 2021 року

Вереснева зустріч гаранта ОПП «Технології зберігання, консервування і переробки молока» зі здобувачами другого магістерського рівня вищої освіти за спеціальністю 181 – Харчові технології галузі знань

Під час цієї зустрічі магістранти ознайомилися зі Стандартом вищої освіти України другого (магістерського) рівня спеціальності 181 Харчові технології, затвердженого та введеного в дію наказом Міністерства освіти і науки України від 22.10.2020 р. № 1295. Зокрема, з описом предметної області, академічними правами випускників, вимогами до рівня освіти осіб, які можуть розпочати навчання за освітніми програмами відповідної спеціальності, та їх результатів навчання, обсягом кредитів ЄКТС, необхідним для здобуття відповідного ступеня вищої освіти, переліком компетентностей випускника, нормативним змістом підготовки здобувачів вищої освіти, формою атестації здобувачів вищої освіти.

Здобувачі також ознайомилися зі структурою та змістом освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування і переробки молока». Особливу увагу було приділено меті ОПП, її характеристикам, системі викладання та оцінювання, програмним компетентностям та результатам навчання, ресурсному забезпеченню реалізації програми, академічній мобільності, переліку компонент та їх логічній послідовності, внутрішній системі забезпечення якості вищої освіти в університеті.

Також здобувачам освіти було пояснено їх право на вибір освітніх компонент для більш повного задоволення їх освітніх і кваліфікаційних потреб та ефективного використання можливостей закладу освіти. Вибір дисциплін здобувачі здійснюватимуть із затверджених переліків при формуванні індивідуальних навчальних планів.

Відповідно до наказу ректора НУХТ від 30 серпня 2021 року у межах Тижня академічної доброчесності гарант ОПП ознайомила магістрантів з Кодексом академічної етики НУХТ. Морально-етичні цінності, закладені у цьому Кодексі, узгоджують інтереси усієї академічної спільноти нашого вишу. Для всіх учасників освітнього процесу Кодекс встановлює чіткі вимоги задля створення сприятливого середовища з метою отримання знань, продукування нових ідей і наукової творчості на засадах чесності, поваги, довіри, справедливості та відповідальності.

Наприкінці зустрічі проф. Галина Поліщук відповіла на всі запитання здобувачів та побажала їм успіхів у подальшому творчому навчанні.

bottom of page