top of page

31 липня 2022 року

Аспірантка кафедри успішно пройшла стажування в Університеті природничих наук в Любліні

У період з 1 по 31 липня 2022 р. аспірантка кафедри технології молока і молочних продуктів нашого університету Вікторія Сапіга, яка здобуває освітній ступінь зі спеціальності 181 «Харчові технології» (керівник – професорка Галина Поліщук), пройшла наукове стажування в Університеті природничих наук в Любліні, відповідно до запрошення члена Комітету харчових наук Польської академії наук, професора Станіслава Млеко та професорки Марти Томчинської-Млеко, з якими колектив кафедри впродовж останніх років підтримує творчі зв’язки.

Під час стажування Вікторія Сапіга взяла участь у міжнародному дослідницькому проекті у складі наукової групи вчених з Іспанії, Польщі та Японії, метою якого є вивчення фізико-хімічних властивостей гелів комбінованого складу з інгредієнтів тваринного і рослинного походження.

Завдяки технічній та консультативній підтримці керівників приймаючої сторони, професора кафедри технології молочних продуктів та функціонального харчування Станіслава Млеко та професорки інституту генетики, селекції та біотехнології рослин Марти Томчинської-Млеко, Вікторія додатково провела наукові дослідження за окремими розділами дисертаційної роботи.

За час стажування здобувачка отримала навички роботи на динамічному реометрі Malvern Kinexus Lab+, апараті багаторазового розсіювання світла Turbiscan, поверхневому тензіометрі KSV Sigma 700, ультразвуковому віскозиметрі Unipan type 505 та аналізаторі активності води AWMD-10.

Досвід і результати досліджень, отримані під час стажування, становлять науковий інтерес та сприяють удосконаленню професійних знань, практичних умінь і навичок Вікторії як молодого та перспективного вченого.

Під час стажування кафедра технології молочних продуктів та функціонального харчування Університету природничих наук в Любліні та кафедра технології молока і молочних продуктів НУХТ підготували проєкт договору про наукове та освітнє співробітництво між нашими університетами.

Колектив кафедри технології молока і молочних продуктів НУХТ висловлює щиру подяку проф. Станіславу Млеко та проф. Марті Томчинській-Млеко за надану можливість проходження стажування аспірантці Вікторії Сапіги у профільному закладі вищої освіти Республіки Польща та сподівається на подальшу й плідну співпрацю!



bottom of page