top of page

8 лютого 2022 року

Засідання робочої групи з розробки освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування і переробки молока»

8 лютого 2022 року було проведено засідання робочої групи з розробки освітньо-професійної програми «Технології зберігання, консервування і переробки молока» за спеціальністю 181 «Харчові технології» галузі знань 18 «Виробництво та технології» у складі:

- Поліщук Галина Євгеніївна, доктор технічних наук, професор, гарант освітньо-професійної програми;

- Грек Олена Вікторівна, кандидат технічних наук, професор;

- Осьмак Тетяна Григорівна, кандидат технічних наук, доцент;

- Романчук Ірина Олегівна, доктор технічних наук, ст. науковий співробітник, заступник директора з наукової роботи Інституту продовольчих ресурсів НААН України, стейкхолдер;

- Канівець Тетяна Сергіївна, здобувач вищої освіти.

На обговорення були винесені питання щодо перегляду ОПП, відповідно до рішення Вченої ради НУХТ від 25 листопада 2021 року, а також за результатами попереднього аналізу її змісту, зустрічей зі здобувачами ОС «Магістр» та їх анкетування.

Детально розглянуто шляхи виконання рішення Вченої ради НУХТ від 25 листопада 2021 року щодо необхідності розширення переліку вибіркових дисциплін з метою подальшої реалізації права здобувачів на формування індивідуальної освітньої траєкторії, а також усунення дисциплін, які за змістом відрізняються незначно. Розглянуто перший варіант нової редакції переліку вибіркових дисциплін, у тому числі таких, що можуть бути уніфіковані для декількох освітньо-професійних програм, споріднених за походженням продовольчої сировини або способами та методами її оброблення, пакування, зберігання і реалізації, а також формами контролю показників якості.

Робоча група також розглянула аналіз формування контингенту вступників, якісний та кількісний рівень працевлаштування випускників, обговорила переваги і недоліки ОПП за формою її SWOT-аналізу.

За результатами зустрічі було прийняте такі рішення:

- ОПП потребує перегляду за окремими позиціями з метою реалізації права здобувачів на формування індивідуальної освітньої траєкторії через розширення переліку вибіркових дисциплін з врахуванням уникнення незначної відмінності їх назв і змісту та уніфікації окремих дисциплін для споріднених ОПП.

Реалізація ОПП потребує:

„ - більш чіткої роботи в освітньо-інформаційному просторі, подальшому розвитку неформальної освіти (дуальна форма навчання, сертифікатні програми та ін.);

„ - подальшої реалізації і розвитку академічної мобільності серед усіх учасників освітнього процесу;

„ - упровадження практики проведення окремих видів занять англійською мовою.


bottom of page